GLENFIDDICH 18 ROKOV

 
glenfiddich-18-yo-07l-40+(1).jpg

Glenfiddich 15 rokov zreje 15 rokov v troch druhoch dreva metódou solera: v európskom dube po sherry, v sudoch po bourbone a mladom dube. Všetky tri zložky sa potom zmiešajú v kadiach po sherry. Táto metóda miešania rôznych zložiek zaisťuje konzistenciu whisky z jednotlivých stáčaní a dodáva nápoju zvláštne chuťové vrstvy.

 

Rok založenia: 1887

Krajina pôvodu: Škótsko

Obsah Alkoholu: 43 %

 
 
 
 
 

Farba

Zlatistá



ARÓMA

Bohaté tóny kandizovaného ovocia





Chuť

Sladkastá a vyzretejšia, mäkká, uzavretá, body získava za exkluzivitu a charakter sherry a tóny koreneného ovocia, sušených jabĺk a kandizovaného ovocia


Záver

Orechový, kvetinový náznak rašeliny




 
cite+(1).jpg
 


DESTILÁCIA

Obilniny (pšenica alebo jačmeň) sa na hrubo pomelú. Zmiešajú sa s horúcou vodou, aby sa uvoľnil škrob. Pridajú sa kvasinky a kvasením sa cukor premení na alkohol. Nasleduje destilácia, aby sa odstránili nečistoty a zostal iba čistý alkohol (94 % obj.).

ZRENIE

Destilovaný alkohol je uložený do sudov. Tam je ponechaný po dobu minimálne 3 rokov, v tomto prípade 18 rokov (dubové sudy dodávajú whisky väčšinu jej vône a farby). Potom sa stáča do fliaš.