JÄGERMEISTER

 
 
JJ BIG.jpg

Jägermeister je jedinečný horký bylinný likér vyrábaný od roku 1934 v Nemecku. Jeho výnimočná chuť je hrdým výsledkom histórie prepojenej s tradičným majstrovstvom. Jägermeister sa vyrába iba z prírodných prísad, základ tvorí 56 druhov bylín, koreňov a plodov z celého sveta. Po zmiešaní s čistým alkoholom zreje najmenej jeden rok v dubovom sude. Emblémom značky Jägermeister je hlava jeleňa so žiarivým krížom medzi parohami, ktorý sa údajne zjavil svätému Hubertovi (patrónovi všetkých lovcov). Jägermeister chutí najlepšie ľadovo vychladený na –18 °C.

Krajina pôvodu: Nemecko

Obsah Alkoholu: 35 %

Rok založenia: 1878

 
 
1.jpg
 

VÝROBA

VÝBER/DRVENIE/MIEŠANIE

Čisté prírodné prísady sú kombinované výrobnými expertmi, tzv. majstrami destilácie. V prvej fáze títo majstri destilácie starostlivo vyberú rastliny, s využitím excelentných znalostí ich substancií a aromatických zložiek. Každá prísada a jej pomer sú nesmierne dôležité, a tak prebieha proces výberu s dokonalou opatrnosťou. Ingrediencie sa následne presne odvážia, potom sa drvia a miešajú.

MACERÁCIA

Prírodné ingrediencie rastlín sú niekoľko týždňov jemne extrahované v procese studenej macerácie so zmesami alkoholu a vody tak, aby sa všetky zložky perfektne prelínali. Rôzne produkty macerácie sa kombinujú a vytvára sa finálna zmes esencie Jägermeister. Po skončení procesu macerácie prechádza extrakt ďalšou kontrolou kvality a potom je na jeden rok uskladnený v dubových sudoch. Pod dohľadom majstrov sa extrakt analyzuje a degustuje, kým nie je rozhodnuté, že dosiahol bod dokonalosti. 

SKLADOVANIE V SUDOCH

Zatiaľ čo väčšina bylinných likérov sa fľašuje krátko po macerácii, esencia Jägermeister prechádza dlhodobým procesom zrenia, vďaka ktorému vzniká komplexný produkt. Jemné póry v dubových sudoch umožňujú esencii vdychovať kyslík prechádzajúci drevom, čo prispieva k výraznej aróme Jägermeister. Tento proces je dlhý minimálne 12 mesiacov. Dubové sudy pre Jägermeister vyrába a udržiava od roku 1960 debnárska rodina z Falckého lesa Palatine v Nemecku. Tieto sudy sa používajú až 100 rokov.

VÝROBA

Po ročnom zrení v dubových sudoch sa extrahovaná zmes znovu filtruje a vytvára sa čistý roztok. V poslednom kroku sa esencia Jägermeister mieša s vodou a čistým alkoholom, vyvažuje sa tekutým cukrom a karamelom a následne sa znovu filtruje. S využitím všetkých tradičných postupov sa vyzretá esencia až teraz stáva skutočným bylinným likérom Jägermeister s jeho charakteristickou chuťou. Jägermeister je pripravený na plnenie do charakteristických zelených fliaš.