METAXA PRIVATE RESERVE

 
metaxa-private-reserve-25th-anniversary-07-l-40.jpg

Pri vyrábaní tejto jedinečnej liehoviny si Metaxa master Constantinos Raptis vyberá muškátové vína, ktoré najlepšie vyzreli a zmieša ich so znamenitými vínnymi destilátmi, ktoré trpezlivo zreli v dubových sudoch v pivniciach Metaxa. Metaxa Private Reserve vznikne za rok iba v jedinej várke. V okamihu svojho zrodu pojme táto várka ingrediencie, ktoré sú na absolútnom vrchole kvality.

 

Rok založenia: 1888

Krajina pôvodu: Grécko

Obsah Alkoholu: 40 %

 
 
 
 
 

Farba

Temne jantárová farba s medenými odleskami

ARÓMA

Sušené kvety s dubovými tónmi, tóny starého medu, horkej citrusovej kôry, čokolády a kávy, zmesi sladkého korenia, hruškového kompótu

Chuť

Komplexná, teplá a bohatá, jemný dub, sušené figy, hrozienka, tabak, pomarančová kôra


Záver

Dlhá dochuť sušeného ovocia (figy, slivky), dymová s dlhým aromatickým doznievaním


 
vineyard-05.jpg
 

VÝROBA

Najprv prebehne dvojitá destilácia hrozna troch odrôd vyzretých pod gréckym slnkom.

Potom destilát starne v ručne vyrábaných dubových sudoch z francúzskej oblasti Limousin.

Po dosiahnutí požadovanej zrelosti (označovanej počtom hviezdičiek) nastáva majstrovská práca Metaxa mastera, a to zladenie jednotlivých eaux-de-vie pre dosiahnutie unikátnej a konzistentnej chute.

Následne sa destilát mieša s archívnymi muškátovými vínami z egejských ostrovov Samos a Limnos a s tajnou zmesou bylín a korenia (napr. extrakt z okvetných plátkov ruže).

Na dosiahnutie výslednej jemnej chuti sa Metaxa, ešte pred stáčaním do fliaš, necháva pol roka dozrieť v sudoch.

ZRNIE

Zretia tohto produktu trvá po dobu piatich rokov.